Alles over de zwemles en het (leren) zwemmen

Zwemdiploma’s

Zwemdiploma’s

ZwemdiplomaGoed leren zwemmen kost nu eenmaal tijd, maar uiteindelijk worden alle inspanningen beloont in de vorm van een zwemdiploma. Vooral het behalen van het zwemdiploma A is een prestatie op zich en een goede basis bij het leren zwemmen. Maar daarmee bent u er nog niet!  Want helaas blijkt in de praktijk dat veel kinderen – door geld, tijdgebrek en verminderde motivatie – meestal stoppen na het zwemdiploma B. Dit is zonde, aangezien kinderen daarmee belangrijke reddingsvaardigheden missen en minder vertrouwd raken met het water.

Binnen het zwemonderwijs is in de loop der jaren dan ook veel veranderd: Er is een zwem-ABC gekomen, zodat kinderen nog meer zwemvaardigheden leren beheersen en nog zwemveiliger worden. Maar de nadruk is vooral ook komen te liggen op het algehele zwemtraject, zodat kinderen kunnen profiteren van een levenlang zwemmen.

 

 

Het zwem-ABC

Het zwem-ABC is ontwikkeld om niet alleen tijdens het A-traject de zwemvaardigheden te verbeteren; maar is opgedeeld in 3 verschillende diploma’s. Elk diploma heeft dan ook bepaalde kenmerken, waarmee de zwemslagen en de zwemvaardigheid worden verbeterd. Het behalen van het ABC-diploma is zeker een aanrader en zorgt dat uw kind zich in een waterrijke omgeving, onder verschillende omstandigheden kan redden.


Welke zwemdiploma’s er zijn lichten we graag toe:

♦ Waarom een zwemdiploma?

♦ Instanties

♦ Kleding-eisen zwemdiploma’s

♦ Zwemdiploma A

♦ Zwemdiploma B

♦ Zwemdiploma C

♦ Zwemcerticaten A-B-C

 

 


Let op:
 een zwemdiploma behalen doet u niet voor uzelf of voor de sociale druk, maar is belangrijk om uw kind zwemveiliger te maken. Wij raden dan ook altijd aan om het volledige zwem-ABC te halen!

Naar top