Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Na de zwemdiploma’s

Na de zwemdiploma’s

Na het behalen van een zwemdiplomaHet behalen van de verschillende zwemdiploma’s is erg belangrijk in ons waterrijke land en vergroot de zelfredzaamheid van de zwemmers. Maar zwemmen is ook erg leuk om te doen, en de verschillende zwemsporten worden jaarlijks dan ook door duizenden sporters beoefend. Zo kiezen zowel jong als oud vaak voor een zwemsport met een wedstrijdelement, zoals wedstrijdzwemmen of waterpolo; maar er zijn ook voldoende mogelijkheden om op recreatief niveau voor een leuke watersport te kiezen.

Omdat niet iedereen weet welke mogelijkheden er zijn om na het behalen van het felbegeerde zwemdiploma, hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende zwemsporten. Zo kunt u kiezen voor een leuke zwemsport, als wedstrijdzwemmen of waterpolo, of voor het behalen van een leuk zwemcertificaat. Want een levenlang zwemmen is goed voor de ontwikkeling van lichaam en geest, en is daarnaast ook nog eens heel leuk om te doen.

 

Het onderdeel na de zwemdiploma’s bestaat uit:

Er zijn vele mogelijkheden om na het behalen van een zwemdiploma te blijven zwemmen. Misschien is het even zoeken naar het juiste zwembad of vereniging, maar er zijn meer mogelijkheden dan u in eerste instantie zult denken. Zoals:

♦  Zwemcertificaten

Recreatief zwemmen

Wedstrijdzwemmen

Waterpolo

Schoonspringen

Synchroon zwemmen

Snorkelen

♦  Vinzwemmen

Reddingsbrigade

Overige watersporten

Naar top