Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Reddingsbrigade

Reddingsbrigade

Zwemmen bij de reddingsbrigadeNa het behalen van de zwemdiploma’s zijn er vele mogelijkheden om te blijven bewegen in het water. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker rondom water zorgen interne (bijvoorbeeld kramp of hyperventilatie) en externe (steen onder water, lage temperatuur) factoren geregeld voor noodsituaties. Wanneer deze zich aandienen, is het belangrijk om met deskundigheid de slachtoffers te redden. Gelukkig zijn deze helden aanwezig in de vorm van onze Nederlandse Reddingsbrigade.

Ook voor kinderen is er de mogelijkheid om getraind te worden als een echte professional. Onder de hoede van de reddingsbrigade, maar ook bij de verschillende zwemcertificaten, leren kinderen echte survival- en reddingstechnieken. Je leert een klos te gooien om zo de drenkeling te redden, maar gaat ook aan de slag met vervoers- en bevrijdingsgrepen. Uiteindelijk ga je zelf een pop van de bodem opduiken en kom je steeds meer in de rol van redder.

 

 

Vrijwilliger bij de Reddingsbrigade

Heb je de vaardigheden onder controle, dan kun je wellicht als vrijwilliger bij de Reddingsbrigade aan de slag. Hier worden je zwem- en reddingsvaardigheden up to date gehouden en kun je zelfs een EHBO-opleiding volgen. Uiteindelijk allemaal met het doel: het redden van slachtoffers in een waterrijke omgeving.

 

 

Wil je meer weten over de Reddingsbrigade? Neem dan snel een kijkje op Reddingsbrigade.nl.

Naar top