Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Snorkelen

Snorkelen

Snorkelen voor kinderen en volwassenenNiet alleen in het zwembad valt veel te ontdekken, maar ook op vele buitenlocaties kan er veel onder water te zien zijn…

Met alleen zwemmen ontdek je de magische wereld niet helemaal; je zult ook goed moeten kunnen kijken onder water. En dit kan met snorkelen!

Tijdens het snorkelen ga je met een duikbril, zwemvliezen en een snorkel het water in en kun je een lange tijd onder water kijken. Uiteraard moet er wel worden adem gehaald en daarvoor kun je de snorkel gebruiken.

Met een juiste techniek kun je ook steeds dieper onder water gaan zwemmen en ga je steeds meer op een ontdekkingstocht.

Waar is snorkelen te beoefenen?

Vanaf 8 jaar kun je lid worden van een onderwatersportvereniging. Hier kan je leren snorkelen, maar ook leren duiken via de jeugdopleiding ScubaDoe.

In het begin leer je met de materialen omgaan en zul je vooral gaan oefenen in het zwembad. Je leert eerst voorwerpen opduiken en nieuwe bewegingen uit te voeren, alvorens je verder gaat met het ontdekken van de snorkelsport.

Heb je de nodige ervaring ontwikkeld, dan kun je het snorkelen gaan uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld in een meer gaan snorkelen, maar daar is meestal weinig te zien.

Leuker is het om tijdens de vakantie te gaan snorkelen en de zeebodem te ontdekken. Want misschien zie je wel koraal in het water of heb je de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen.

Met snorkelen kan je een lange tijd onder water blijven en, zeker wanneer er genoeg te ontdekken is, is dit een erg leuke sport om te beoefenen.

Snorkelen ook bij zwemcertificaten

Weet je nog niet zeker of snorkelen wel iets voor jou is, dan kun je ook een aantal lessen proberen. Vooral de zwemcertificaten zijn hier erg geschikt voor en zorgen ervoor dat je de basisbeginselen van het snorkelen aanleert.

Vindt je het snorkelen nog steeds leuk, dan kun je jezelf inschrijven bij onderwatersportvereniging.

 

Wil je meer weten over snorkelen, neem dan een kijkje op snorkelenenduiken.nl

Materialen bij het snorkelen 

Snorkelen kun je dus op verschillende manieren proberen, maar je hebt hier wel materialen voor nodig. Allereerst heb je natuurlijk een snorkelset nodig en het liefst ook zwemvliezen. En om je lichaamstemperatuur niet teveel te laten zakken, kun je gebruik maken van een wetsuit

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo ga je op een veilige manier aan de slag met zwemmen of een andere watersport!