Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Vervolg certificaten

Zwemmen voor een zwemcertificaat

Vervolg certificaten

Voor een levenlang zwemmen

Het behalen van een zwemdiploma is al een prestatie op zich, maar hoeft nog niet het einde van het zwemtraject te betekenen. Want wie wil blijven zwemmen, kan ook nog eens vele zwemcertificaten behalen.

Tijdens het volgen van deze ‘speciale’ zwemlessen leert je kind bijvoorbeeld verschillende reddingsvaardigheden, omgaan met een bal of mooie sprongen te maken van de duikplank.

Maar de zwemcertificaten bieden nog zoveel meer: Wist je dat er naast de bekende zwemslagen nog zo’n 50 andere zwemslagen (zoals de trudgeoncrawl of de zeemansslag) mogelijk zijn?

Er zijn dus genoeg nieuwe zwemslagen bij de zwemcertificaten te leren. Daarnaast bieden de zwemcertificaten ook nog eens andere mogelijkheden, zoals een goede voorbereiding op een wedstrijdsport als waterpolo; maar kan je kind ook leren om te gaan met een echte seascooter.

Waar te beoefenen?

De zwemcertificaten zijn een leuke en waardevolle aanvulling op de zwemdiploma’s en maken van je kind een echte waterrat. Maar helaas zijn deze certificaten niet overal te halen en zul je even moeten zoeken naar een geschikte opleider.

Bij de reguliere zwembaden is het behalen van deze certificaten nauwelijks mogelijk. Je kind kan wel bij een zwemvereniging of aangesloten zwemschool verder gaan met zwemmen en zo de zwemdiploma’s verder uitbreiden.

Kijk dus bij een zwemschool in je buurt of er certificaten kunnen worden behaald, of gebruik de verenigingen zoeker van de KNZB voor een goede zwemvereniging.

Welke certificaten zijn er?

Het uitgeven van zwemcertificaten is een vrij goed en mag door iedereen worden gedaan. Om toch enig overzicht in het land van deze certificaten te krijgen, kun je het beste kiezen voor erkende opleiders.

Naast het uitgeven van een zwemdiploma, hebben deze instanties ook vervolg mogelijkheden ontwikkeld. Het behalen van deze certificaten gebeurt dan ook onder leiding van een ervaren zweminstructeur en zijn een uitstekende aanvulling op de zwemdiploma’s. We bespreken de volgende opleidingsinstantie’s:


Nationale Raad Zwemveiligheid 
(NRZ) biedt de volgende certificaten aan:

♦  Zwemvaardigheid 1, 2 en 3

♦  Snorkelen 1, 2 en 3

♦  Survival 1, 2 en 3

♦  Aquasportief voor Kids 1, 2 en 3

♦  Waterpolo 1, 2 en 3

♦  Springen 1, 2 en 3

♦  Wereldzwemslagen 1, 2 en 3

♦  Synchroonzwemmen 1, 2 en 3
 

Kijk voor meer informatie over de zwemcertificaten op de website van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

 

 

Stichting ENVOZ geeft naast de ABC-diploma’s ook de mogelijkheid om extra certificaten te behalen. ENVOZ biedt de volgende certificaten aan:

♦  Zwaardvis serie (zwemslagen, keerpunten en zwemmend redden)

♦  Dolfijn serie (reddingsvaardigheden bij noodsituaties)

♦  Afstand serie

♦  Snorkel serie

♦  Seascooter serie


Kijk voor meer informatie over de zwemcertificaten van de ENVOZ op www.envoz.nl.

 

 

De Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB) wil zwemmers na het behalen van de zwemdiploma’s motiveren om zichzelf verder te ontwikkelen in het zwemmen. Dit doen ze door de volgende certificaten aan te bieden:  

♦  SwimSTAR (4 introductie-lessen)

♦  Sterrenplan


Kijk voor meer informatie over de zwemcertificaten van de KNZB op de website.