Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Privé zwemles

Zwemles in kleine groepen

Privé zwemlessen

Het zwemtraject hoort voor, zowel jong als oud, een prettige en leerzame ervaring te zijn. Helaas is dit niet altijd het geval en komt je kind bij de reguliere zwembaden en zwemscholen, vaak in een (te) grote groep terecht.

Hierdoor is er minder persoonlijke aandacht voor de leerling en kunnen vorderingen langer op zich laten wachten. Met als gevolg dat de motivatie verdwijnt en het plezier tijdens de zwemles ver te zoeken is.

Maar bij EerlijkSportAdvies denken we dat dit anders kan en hebben daarom de Zwemles specialist ontwikkeld. Want het zwemtraject kan vaak een stuk persoonlijker en vooral veel positiever; zodat je kind met plezier en vertrouwen leert zwemmen. 

 

 

“Ontzettend bedankt voor de leuke zwemlessen, na 2 dagen zagen we Juul al zelf zwemmen.
Op naar het eerste zwemdiploma!!” 
 Mevrouw Ravensburg

 

 

Gouden sterren 

 

 

Type (privé) zwemlessen

Bij de Zwemles specialist zijn er verschillende mogelijkheden om zwemlessen te volgen. Misschien wil je het zwemtraject persoonlijk houden en onze zweminstructeur voor een privé zwemles inschakelen.

Eenmalig is mogelijk, maar ook kun je het zwemtraject grotendeels bij ons laten plaatsvinden. Wil je dat jouw kind of jijzelf snellere vorderingen gaat maken, dan raden wij een intensieve zwemopleiding aan. De zwemlessen kunnen hierbij wekelijks plaatsvinden, maar bijvoorbeeld ook in een vakantie een aantal dagen achter elkaar.

 

Mogelijkheden Zwemlessen

1. Privé-zwemles bij jullie thuis
2. Zwemlesadvies tijdens het recreatieve zwemmen
3. Small Group Training (zwemles in kleine groepjes)
4. Intensieve zwemopleiding (meerdere uren per week)
5. Zwemles in het buitenland voor Expats

Werkwijze zwemlessen

Privé zwemles voor kinderenPrivé zwemlessen volgen is vaak moeilijk toepasbaar in algemene zwembaden, aangezien je daar meestal de zwemlessen bij moet volgen.

Een eenmalige privé zwemles is tijdens het recreatieve zwemmen vaak wel mogelijk en kan gebruikt worden om een specifiek zwemprobleem in kaart te brengen. In dat geval ga jij met jou kind en de zweminstructeur het water in.

De meeste privé lessen die wij geven doen we bij mensen thuis. Bij een zwembad in huis of in de tuin. Afhankelijk van de afmetingen, kan dan ook een groot deel van het zwemtraject hier plaatsvinden. En kan er misschien zelfs een zwemdiploma worden gehaald.

 

 

Tarieven privé zwemles

Een privé-zwemles per kind kost (2023) € 62,50 per 45 minuten (exclusief zwemkaartje en reiskosten). Bij kinderen uit hetzelfde gezin geldt een kortingstarief. De kosten van de Small Group Training en de intensieve zwemopleiding zijn op aanvraag. Er is per zwemles een minimale tijdsduur van 1,5 uur.

TIP! Eigen zwembad in de tuin opzetten

We merken dat het zelf kopen van een zwembad steeds populairder word en de vraag om op deze manier privé zwemles te krijgen is hierdoor toegenomen. Het kan dan ook ideaal zijn als je kind last heeft van zwemangst of het aanleren van de zwemslagen.

Zeker in de coronaperiode was dit een ideale mogelijkheid om toch te kunnen zwemmen. Lekker in je eigen tuin leren zwemmen of ontspannen.

Afhankelijk van de afmetingen van jouw bad, zijn privé zwemlessen dus meestal wel mogelijk. Al is het maar voor een deel van het zwemtraject.

Grotere zwembaden

Grotere zwembaden

Gemakkelijk een zwembad in je eigen tuin krijgen. Ideaal om te (leren) zwemmen
Ovaal zwembad

Ovaal zwembad

Mooie ronde zwembaden voor zowel het inspannen als het ontspannen.
Kleinere zwembaden

Kleinere zwembaden

Deze baden zijn moeilijker voor privé les, maar wel voor specifieke zwemproblemen.

*Out at Home de verkoper van deze zwembaden, is onze (affiliate) partner waar we goede ervaringen mee hebben.

Bekijk de academie