Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemles voor kinderen

Zwemlessen voor kinderen

Alles over zwemles voor kinderenZwemmen is erg goed voor de gezondheid en daarnaast ook nog eens heel leuk om te doen. Maar zwemmen kent ook gevaren en allereerst zullen kinderen zich moeten kunnen redden in het water. Want zo is vrij zwemmen één van de populairste actieve bezigheden en worden kinderen automatische tot waterrijke plekken aangetrokken. Natuurlijk is dit niet zonder gevaar.

Het volgen van zwemlessen is daarom ook erg belangrijk en zorgt ervoor dat kinderen steeds zwemveiliger worden. Dat dit in ons waterrijke land geen overbodige luxe is, blijkt wel uit de vele (bijna) verdrinkingen die jaarlijks plaatsvinden. Zorg dus dat uw kind zwemveilig wordt en schrijf u snel in voor de zwemlessen bij u in de buurt.

 

 

Na de zwemlessen

Naast het verkrijgen van een hoge zwemveiligheid, zijn er ook kinderen die het zwemmen zó leuk vinden, dat ze na het behalen van de zwemdiploma’s graag verder willen gaan met andere zwemsporten. Een goede basis, in de vorm van een erkend zwemdiploma, zorgt ervoor dat kinderen een vriend van het het water worden. Wanneer kinderen op een positieve manier zwemveilig worden, zullen ze hier een levenlang van profiteren.

 

 

Informatie over de zwemles

EerlijkSportAdvies heeft de zwemles specialist in het leven geroepen om, zowel jong als oud, te informeren over het (leren) zwemmen. Daarnaast laten wij u zien welke mogelijkheden er nog meer zijn om een levenlang te blijven bewegen in het water. En dit natuurlijk zoals u van ons gewend bent: op een positieve en persoonlijke manier.

Omdat wij weten dat bewegen in het water erg goed is voor de gezondheid en de zelfredzaamheid toeneemt in ons waterrijke land, zijn wij voorstander van de zin “Iedereen een levenlang zwemmen”.

 Het onderdeel zwemlessen voor kinderen bestaat uit:

Geschiedenis

Geschiedenis

Al eeuwenlang leren mensen zwemmen. Vroeger was dit nodig om voedsel te vergaren en oorlogen te winnen, later kwam de nadruk meer op ontspanning te liggen. Tegenwoordig gaat het bij zwemles vooral om de zwemveiligheid.
Baby- en peuter zwemmen

Baby- en peuter zwemmen

Leren zwemmen begint bij de allerkleinsten. Want uw baby of peuter kennis laten maken met de verschillende aspecten van het water levert een goede basis voor een levenlang zwemmen. En het is daarbij ook nog eens heel leuk!
Waar op zwemles?

Waar op zwemles?

Leren zwemmen hoeft niet alleen bij het plaatselijke zwembad te gebeuren. Uw kind kan ook zwemles volgen bij de vele zwemverenigingen en particuliere zwemscholen. Er is dus voldoende keuze om op een goede manier te leren zwemmen.
Type zwemlessen

Type zwemlessen

Het volgen van zwemles kan op verschillende manieren. Want naast de reguliere zwemlessen zijn er small group trainingen, turbo cursussen, privé lessen en natuurlijk het schoolzwemmen. Welk type zwemles past het beste bij uw kind?
Informatie zwemlessen

Informatie zwemlessen

Vooraf of tijdens het zwemtraject kunnen er vele vragen over de zwemles ontstaan. Want wat zijn de kosten en hoe lang doen kinderen gemiddeld over het behalen van een zwemdiploma? En hoe krijgt u uw kind beter gemotiveerd en wat kunt u zelf oefenen?
Niveau-eisen

Niveau-eisen

Het zwemtraject kan opgedeeld worden in verschillende fasen of niveau's. En elk daarvan kent weer afzonderlijk eisen waaraan uw kind moet voldoen om verder te gaan naar een volgend niveau. Welke eisen dat zijn, laten we u graag zien.
Zwemdiploma's

Zwemdiploma's

Het leren zwemmen vergroot de zwemveiligheid, waarbij de vaardigheden wordt getoetst aan de hand van een zwemdiploma. Maar er zijn verschillende aanbieders met elk hun eigen methode en diploma-lijn. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.
Zelf zwemles geven

Zelf zwemles geven

Veel onderdelen van de zwemles kunt u heel goed zelf oefenen. Zo gaat uw kind sneller door het zwemtraject heen en behaald het eerder een zwemdiploma. Maar wat kunt u allemaal zelf oefenen en hoe blijft uw kind gemotiveerd?
Naar top