Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemles voor kinderen

Alles over zwemles voor kinderen

Zwemles voor kinderen

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind en daar hoort een goede zwemveiligheid natuurlijk ook bij. Want alhoewel zwemmen is erg goed is voor de gezondheid en leuk om te doen, kent het ook gevaren.

Zo is vrij zwemmen één van de populairste actieve bezigheden en worden kinderen automatische tot waterrijke plekken aangetrokken. En natuurlijk is dit niet zonder gevaar.

Het volgen van zwemlessen is daarom ook erg belangrijk en zorgt ervoor dat kinderen steeds zwemveiliger worden. Dat dit in ons waterrijke land geen overbodige luxe is, blijkt wel uit de vele (bijna) verdrinkingen die jaarlijks plaatsvinden.

Zorg dus dat je kind zo zwemveilig mogelijk wordt en schrijf je snel in voor de zwemlessen bij je in de buurt.

Informatie over de zwemles

EerlijkSportAdvies heeft de zwemles specialist in het leven geroepen om, zowel jong als oud, te informeren over het (leren) zwemmen.

Daarnaast laten wij je zien welke mogelijkheden er nog meer zijn om een levenlang te blijven bewegen in het water. En dit natuurlijk zoals je dit van ons gewend bent: op een positieve en persoonlijke manier.

Omdat wij weten dat bewegen in het water erg goed is voor de gezondheid en de zelfredzaamheid toeneemt in ons waterrijke land, zijn wij voorstander van de zin Iedereen een levenlang zwemmen”. Want zo blijf niet alleen jij, maar ook je kinderen zo zwemveilig mogelijk.

Het onderdeel zwemles voor kinderen bestaat uit

Geschiedenis

Geschiedenis

Al eeuwenlang leren mensen zwemmen. Vroeger was dit nodig om voedsel te vergaren en oorlogen te winnen, later kwam de nadruk meer op ontspanning te liggen. Tegenwoordig gaat het bij zwemles vooral om de zwemveiligheid.
Baby- en peuter zwemmen

Baby- en peuter zwemmen

Leren zwemmen begint bij de allerkleinsten. Want je baby of peuter kennis laten maken met de verschillende aspecten van het water levert een goede basis voor een levenlang zwemmen. En het is daarbij ook nog eens heel leuk!
Waar op zwemles?

Waar op zwemles?

Leren zwemmen hoeft niet alleen bij het plaatselijke zwembad te gebeuren. Je kind kan ook zwemles volgen bij de vele zwemverenigingen en particuliere zwemscholen. Er is dus voldoende keuze om op een goede manier te leren zwemmen.
Type zwemlessen

Type zwemlessen

Het volgen van zwemles kan op verschillende manieren. Want naast de reguliere zwemlessen zijn er small group trainingen, turbo cursussen, privé lessen en natuurlijk het schoolzwemmen. Welk type zwemles past het beste bij jouw kind?
Informatie zwemlessen

Informatie zwemlessen

Vooraf of tijdens het zwemtraject kunnen er vele vragen over de zwemles ontstaan. Want wat zijn de kosten en hoe lang doen kinderen gemiddeld over het behalen van een zwemdiploma? En hoe krijgt je jouw kind beter gemotiveerd en wat kunt je zelf al oefenen?
Niveau-eisen

Niveau-eisen

Het zwemtraject kan opgedeeld worden in verschillende fasen of niveau's. En elk daarvan kent weer afzonderlijk eisen waaraan je kind moet voldoen om verder te gaan naar een volgend niveau. Welke eisen dat zijn, laten we je graag zien.
Zwemdiploma's

Zwemdiploma's

Het leren zwemmen vergroot de zwemveiligheid, waarbij de vaardigheden wordt getoetst aan de hand van een zwemdiploma. Maar er zijn verschillende aanbieders met elk hun eigen methode en diploma-lijn. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.
Zelf zwemles geven

Zelf zwemles geven

Veel onderdelen van de zwemles kun je heel goed zelf oefenen. Zo gaat je kind sneller door het zwemtraject heen en behaald het eerder een zwemdiploma. Maar wat kunt je allemaal zelf oefenen en hoe blijft je kind gemotiveerd?