Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Baby- & peuter zwemmen

Baby- & peuter zwemmen

Zwemles voor baby's en peutersZwemmen met uw baby of peuter is in één woord ‘geweldig’. Want u verbetert niet alleen alleen de motorische vaardigheden van uw kind, maar vergroot ook (onbewust) de zwemveiligheid. Uw kindje leert door het water varen, blazen, spugen, grijpen, draaien en zelfs stukjes zwemmen. Allemaal vaardigheden die uw kindje meer watervrij maken en meer laten genieten van het water.

Voor het baby & peuterzwemmen heeft u nauwelijks materialen nodig. Een zwemluier, zwemkleding en een handdoek zijn natuurlijk handig, maar daar houdt het eigenlijk wel bij op. Bij sommige zwemlesaanbieders worden er wel zwembandjes gebruikt, maar is het geen probleem als u deze de eerste les niet bij u heeft. Ook bij onze zwemschema’s worden nauwelijks materialen gebruikt, waardoor u de oefeningen in bijna elk zwembad met uw kindje kunt uitvoeren.

Gaan zwemmen met uw baby of peuter is dus een ideaal beginpunt voor een levenlang zwemmen. Of u dit nu tijdens een speciale les doet of tijdens het recreatieve zwemmen.

 

 

Meedoen met een baby- en peuter zwemles

Wanneer u het liefst een zwemles met uw kindje volgt, heeft u genoeg keuze. Want bijna alle zwembaden bieden wel baby- en peuter lessen aan, welke meestal in de ochtenduren plaatsvinden. Tijdens deze les krijgen u en de kleine instructies van een ervaren en gediplomeerde instructeur of instructrice. De groep bestaat meestal uit 6 tot 12 deelnemers, zodat er genoeg aandacht naar elke ouder en kind gaat. Omdat de temperatuur in het zwembad soms wat koud voor uw baby kan aanvoelen, duren de lessen meestal maar 30 minuten. Maar in veel zwembaden heeft u daarna nog tijd om zelf met de kleine te gaan zwemmen.

Om mee te doen met een baby of peuter zwemles hoeft u eigenlijk niet veel te doen. U moet uw zwemspullen en zwemluier natuurlijk meenemen, maar verder eigenlijk niets. Bij sommige zwembaden doet u bepaalde onderdelen met de zwemvleugels, maar het is geen probleem dat u deze de eerste keer niet bij u heeft. U meldt zich dus gewoon op het juiste tijdstip aan de kassa van het zwembad en kan gelijk met de les beginnen.

 

 

Zelf gaan oefenen met uw baby of peuter

Zwemmen met uw baby of peuterNatuurlijk hoeft u niet perse met een zwemles mee te doen, want u kunt ook prima zelf gaan zwemmen met uw kindje. Maar hoe u dat het beste kunt doen en welke dingen u allemaal kunt oefenen, kan soms best moeilijk zijn. En alhoewel simpelweg gaan zwemmen met de kleine al een geweldige ervaring is, zo helpen wij u ook graag vanuit onze praktijkervaring.

Met de Sportbibliotheek geven wij een aantal lessen en hebben we de oefeningen voor u uitgeschreven. Zo duren de zwemschema’s maar een half uurtje en kunnen meerdere malen gebruikt worden. Want herhaling werkt goed bij de allerkleinste! Daarbij kan natuurlijk van elk schema worden afgeweken als de situatie daar om vraagt.

Ga dus snel zelf aan de slag met de Sportbibliotheek en zwem (samen met de kleine) een levenlang.

 

 

Naar top