Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemles zonder geld

Kosten van een zwemles

Zwemles zonder geld (budget)

Er zijn verschillende subsidies voor de zwemles

Ieder kind moet kunnen leren zwemmen, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd.

Want er is een vergeten groep kinderen die in een situatie terecht is gekomen, waardoor de financiële middelen ontbreken.

Deze kinderen hebben nauwelijks uitjes, kunnen niet meedoen met een bepaalde sport en zullen de felbegeerde zwemdiploma’s nooit behalen.

En aangezien we willen dat iedereen in Nederland leert zwemmen, kunnen we deze groep niet vergeten!

Zwemveiligheid zonder geld

Geen zwemles betekent geen zwemveiligheid, is de eerste gedachte. Maar gelukkig zijn er wel mogelijkheden om zelf aan de zwemveiligheid te werken. Natuurlijk zal het oefenen tijdens een zwembadbezoek financieel niet haalbaar zijn, maar gelukkig is Nederland een waterrijk land met vele kanalen, meren en plassen.

En die kunnen in de zomerperiode gebruikt worden om zonder extra kosten toch aan de zwemveiligheid te werken. Uiteraard moet er wel op de veiligheid gelet worden en mogen kinderen nooit zelf gaan oefenen.

Tip: wij helpen je graag (gratis) met bepaalde oefeningen en bijbehorende informatie. Heb je hier interesse in, stuur dan een email naar info@zwemlesspecialist.nl.

Zwemles volgen zonder geld

Natuurlijk kost het volgen van zwemles geld, want ook het zwembad en personeel moeten betaald worden. Maar dat wil niet zeggen dat je kind nooit op zwemles kan!

Want ondanks dat de financiële potjes per regio kunnen verschillen, zijn er meerdere mogelijkheden om voor subsidie in aanmerking te komen.

Wellicht moet je even zoeken naar een bepaalde stichting of potje van de gemeente, maar het is zeker de moeite waard. Veel kinderen hebben hun zwemdiploma op deze manier gehaald, waardoor je jezelf niet hoeft te schamen om hier een aanvraag voor te doen. Je bent dus zeker niet enige!

Bij het aanvragen van bepaalde subsidie, kun je bijvoorbeeld denken aan:

Nationaal Fonds Kinderhulp

Stichting Leergeld

Jeugdsportfonds

U-pas

Maar informeer vooral bij je gemeente.

 

Weet je nog andere goede doelen of stichtingen die kinderen helpen bij het volgen van zwemles? Wij horen dit graag van je via info@zwemlesspecialist.nl.

 

Tip: Omdat het budget soms een bepaald limiet kent, kan niet altijd het gehele zwemtraject worden betaald. Het is daarom misschien verstandig om te wachten tot je kind iets ouder is (bijvoorbeeld 6 jaar), zodat hij of zij sneller door het zwemtraject heen gaat.