Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Kosten zwemles

Kosten zwemles

Kosten van een zwemlesHet volgen van zwemles kost natuurlijk geld en de kosten voor het algehele zwemtraject kunnen dan ook flink gaan oplopen. Hoe langer uw kind met zwemlessen bezig is, des te meer geld bent u kwijt. Maar het levert ook wat op en eigenlijk investeert u in uw kind. Niet met zakgeld, maar met kennis waar uw kind de rest van zijn of haar leven iets aan zal hebben. Ze kunnen, na het behalen van de zwemdiploma’s, een levenlang (op een veilige manier) gaan zwemmen.

De kosten van een zwemles zijn per zwembad verschillend en het loont dan ook om verschillende zwemlesaanbieders met elkaar te vergelijken. Gemiddeld betaalt u voor 1 keer per week zwemmen tussen
de € 35,- en de € 45,- per maand. Dit is in grote mate afhankelijk van de tijdsduur van de zwemles, die meestal dus de 45 en 60 minuten duurt. In een enkel geval zijn er ook zwembaden die lessen van 30 minuten aanbieden; uiteraard is het tarief hier ook wat lager.

Let op: In sommige zwembaden wordt op zaterdag en zondag een vaste toeslag berekend.

 

 

Verschillende kostenplaatjes

Tijdens de zwemlessen kunt u in de meeste gevallen een losse les kopen, maar u bent dan wel duurder uit. Verstandiger is om gebruik te maken van een (5- of 10-) Rittenkaart of een zwemlespakket. Niet elk zwembad biedt deze aan, maar het is zeker waard om eens naar de mogelijkheden te kijken. Zwembaden bieden vaak de volgende mogelijkheden aan:


Een lespakket
Bij veel zwembaden kunt u een volledig lespakket aanschaffen; u betaald bijvoorbeeld voor het gehele A-traject en weet dus wat u voor dit diploma kwijt bent. De kosten voor een volledig lespakket (diploma A) verschillen natuurlijk per zwembad, maar zullen tussen de € 600 en € 900,- liggen. Aangezien er voor het B- en C-diploma minder lessen nodig zijn, zullen de kosten tussen € 200 en
€ 300,- liggen.

 

Diplomagarantie
Een aantal zwembaden bieden bij een snelcursus of een lespakket ook een diplomagarantie aan. Is uw kind langer dan de gemiddelde tijd met het zwemtraject bezig, dan is een diplomagarantie zeker een aanrader. Het zwemtraject wordt dan geen bodemloze put, maar u weet vooraf wat u kwijt bent.

 

Vakantiecursus: een week zwemmen
Veel zwembaden bieden in de vakantie een vakantiecursus aan. Kinderen zwemmen tijdens deze cursus meerdere uren per dag en doen dit 4 á 5 dagen achter elkaar. De prijzen variëren hierbij tussen de 
€ 100,- en € 300,- per cursus.

 

Privé zwemlessen en Small Group Training
De kosten van privé zwemlessen of een Small Group Training zijn erg verschillend. Vaak betaald u bij de particuliere zwemscholen iets meer dan bij het plaatselijk zwembad. Heeft u interesse in dit type zwemlessen, dan kunt u voor meer informatie terecht bij de zwemlesaanbieder van uw keuze.

 

 

 


Wist u dat u het zwemlestraject kunt verkorten door ‘zelf te gaan oefenen met uw kind’. 
Wij helpen u graag met onze e-books en de verschillende lidmaatschappen van de Sportbibliotheek.

Naar top