Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Type zwemlessen

Zwemmen voor een zwemcertificaat

Type zwemlessen

Welke zwemles past bij jouw kind?

Veel ouders hebben zowel positieve als negatieve ervaringen met de reguliere zwemlessen.

Want leren zwemmen is niet alleen voor de kinderen een hele opgave; van jouw als zwemouder wordt ook een heleboel gevraagd.

Zo kan het zwemtraject een flinke aanslag zijn op je portemonnee, moet je wekelijks naar het zwembad rijden en zul je moeten afwachten wanneer je kind eindelijk een groepje verder mag.

Voor veel ouders was het schoolzwemmen dan ook een uitkomst. Samen met de gehele klas kregen kinderen zwemles en konden daar hun zwemdiploma halen.

Redde een kind het zwemdiploma net niet, dan hoefde het vaak nog maar een paar maanden op ‘gewone’ zwemles. Helaas komt schoolzwemmen steeds minder voor en zal dit type zwemles door bezuinigingen eindelijk helemaal verdwijnen.

Nieuwe zwemles mogelijkheden

Zwembaden hebben het de afgelopen jaren financieel steeds moeilijker gekregen. Simpelweg zwemlessen aanbieden is niet meer voldoende.

Hierdoor zijn er nieuwe zwemles mogelijkheden ontstaan. Want de wachtlijsten blijven nog steeds groeien en de vraag naar kwalitatief goed zwemonderwijs komt steeds meer centraal te staan.

Veel zwembaden bieden nu dan ook nieuwe zwemles-vormen aan, waarbij het zwemwater en de aandacht van de zweminstructeurs zo efficiënt mogelijk worden benut.

Het voordeel voor de klant is dat er nu extra mogelijkheden zijn bijgekomen, die misschien beter bij jouw persoonlijke situatie of geschikter is voor je kind.

Het loont dus om niet alleen te kijken naar de reguliere zwemlessen, maar door ook andere type zwemlessen in je keuze mee te nemen. Welke type zwemlessen jouw kind kunt volgen, lichten we je graag toe:

 

♦  Schoolzwemmen

♦  Particuliere zwemlessen

♦  Turbo zwemlessen

♦  Vakantiecursus zwemmen

♦  Small Group Training

♦  Privé – zwemles

♦  Zwemles in het buitenland

♦  Zeemeermin zwemmen

 

Gaat je kind op zwemles?

Met welk type zwemles je kind ook gaat starten… Er breekt een pittige tijd voor jullie aan. Natuurlijk hopen we dat jij en je kind er wel veel zin in hebben. Om je te helpen met een goede start, kun je de volgende materialen gebruiken

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo gaat je kind goed van start met zijn of haar zwemtraject.