Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Privé zwemles

Zwemmen voor een zwemcertificaat

Privé zwemles

Misschien wel de prettigste manier om te leren zwemmen

Elk persoon is anders en zo geldt dit natuurlijk ook voor kinderen. Want niet elk kind kan met de normale zwemlessen meekomen en kan hierdoor een flinke achterstand oplopen.

Terwijl andere kinderen wel zwemvaardiger worden, zo kunnen deze kinderen vaak blijven hangen in hetzelfde niveau. Hierdoor zal de motivatie sterk verminderen en worden zwemlessen meer een ergernis, dan een positieve ervaring. En dat kan nooit de bedoeling van een zwemles zijn.

Problemen als zwemangst, ADHD of een beperking, kunnen kinderen tegenhouden zich verder te ontwikkelen. Het zal de motivatie doen verminderen en de plezier in zwemmen laten verdwijnen.

Een privé zwemles kan hier zeker uitkomst bij bieden. Onder begeleiding van een zweminstructeur leert jouw kind op een positieve manier zwemmen. Zijn er specifieke zwemproblemen, dan direct worden bijgestuurd.

Daarnaast is meer tijd voor een ontspannende zwemles, waarbij je kind (op een positieve manier) steeds vertrouwder met het water raakt.

Een privé zwemles is positief en persoonlijk

Vooral voor kinderen met specifieke zwemproblemen zijn privé-lessen erg geschikt. Alleen of in kleine groepjes krijgt men privé zwemles, waardoor er extra aandacht aan de verschillende zwemonderdelen kan worden geschonken.

Problemen die gedurende het zwemtraject kunnen ontstaan, worden met een privé zwemles dan ook sneller verholpen. Het zwemtraject wordt hierdoor persoonlijker en beter voor je kind om te volgen.

Door de kleine groepen is het contact tussen zwemonderwijzer en de ouders vaak erg goed. Hierdoor zal er een positief zwemtraject voor beide partijen ontstaan, waarbij het kind met veel plezier het zwemtraject zal afleggen.

Waar volgt je privé zwemles?

Privé zwemlessen zijn niet in elke zwembad of bij elke zwemvereniging mogelijk. Vaak zijn deze lessen, door een geringe personeelsbezetting, moeilijk toe te passen.

Daarnaast is het natuurlijk de vraag of je enkele privé lessen neemt om een specifiek zwemprobleem aan te pakken of dat je kind het gehele zwemtraject op deze manier volgt.

Zwemscholen bieden wel vaak privé lessen aan of geven les in kleine groepjes. Informeer dan ook bij jouw zwemlesaanbieder naar de mogelijkheden tot het volgen van een privé zwemles.

 

 

Heb je ook interesse in een positief en persoonlijk zwemtraject voor jouw kind? Boek dan een privé zwemles bij de Zwemles specialist. Maar let op! De plekken zijn beperkt.

Wellicht interessant voor jou

Om meer resultaat bij het (leren) zwemmen te behalen

Of je nu zelf wilt leren zwemmen, zwemproblemen wil aanpakken of de tijdsduur richting het zwemdiploma je kind wil verkorten… het kan allemaal met onze speciale zwemproducten!

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo gaat je kind goed van start met zijn of haar zwemtraject.