Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Privé zwemles

Privé zwemles

Privé zwemles voor kinderenElk persoon is anders en zo geldt dit natuurlijk ook voor kinderen. Want niet elk kind kan met de normale zwemlessen meekomen, en kan hierdoor een flinke achterstand kan oplopen. Terwijl andere kinderen wel zwemvaardiger worden, zo kunnen deze kinderen vaak blijven hangen in hetzelfde niveau. Hierdoor zal de motivatie sterk verminderen en worden zwemlessen meer een ergernis, dan een positieve ervaring. En dat kan nooit de bedoeling van een zwemles zijn.

Problemen als zwemangst, ADHD of een beperking, kunnen kinderen tegenhouden zich verder te ontwikkelen. Het zal de motivatie doen verminderen en de plezier in zwemmen laten verdwijnen. Een privé zwemles kan hier uitkomst bij bieden. Samen met een zweminstructeur leert uw kind op een positieve manier zwemmen en kan er bij aandienende problemen direct worden bijgestuurd. Er is meer tijd voor een ontspannende zwemles, waarbij uw kind (op een positieve manier) steeds vertrouwder met het water raakt.

 

 

Een privé zwemles is positief en persoonlijk

Vooral voor kinderen met specifieke zwemproblemen zijn privé-lessen erg geschikt. Alleen of in kleine groepjes krijgt men privé zwemles, waardoor er extra aandacht bij de verschillende zwemonderdelen plaatsvindt. Problemen die gedurende het zwemtraject kunnen ontstaan, worden met een privé zwemles dan ook sneller verholpen. Het zwemtraject wordt hierdoor persoonlijker en beter voor uw kind te volgen.

Door de kleine groepen is het contact tussen zwemonderwijzer en de ouders vaak erg goed. Hierdoor zal er een positief zwemtraject voor beide partijen ontstaan, waarbij het kind met veel plezier het zwemtraject zal afleggen.

 

 

Waar volgt u privé zwemles?

Privé zwemlessen zijn niet in elke zwembad of bij elke zwemvereniging mogelijk. Vaak zijn deze lessen, door een geringe personeelsbezetting, moeilijk toe te passen. Zwemscholen bieden wel vaak privé lessen aan of geven les in kleine groepjes. Informeer dan ook bij uw zwemlesaanbieder naar de mogelijkheden tot het volgen van een privé zwemles.

 

 

Heeft u ook interesse in een positief en persoonlijk zwemtraject voor uw kind? Neem dan eens een kijkje bij het onderdeel hulp van EerlijkSportAdvies en boek een privé zwemles bij de Zwemles specialist. Maar let op! De plekken zijn beperkt.

Naar top