Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Vakantiecursus

Vakantiecursus zwemmen

Vakantiecursus zwemlesZwemlessen tijdens de schoolvakanties zijn steeds meer in opkomst. De vakantiecursus zwemmen is een cursus waarbij kinderen elke dag een aantal uren (2-3 uur) zwemles volgen.

De kinderen worden door de ouders naar de zwemles gebracht en dienen zelf een lunch mee te nemen. De ouders hebben in de tussentijd voldoende tijd om naar huis te gaan of met het hele gezin te gaan vrij zwemmen.

Aan het eind van de dag worden de kinderen opgehaald en kun je meestal nog even naar een deel van de zwemles kijken.

Aan het einde van de cursus kunnen kinderen die al in het diepe zwemmen vaak afzwemmen.

Voor kinderen die beginnen met zwemles of nog niet zoveel ervaring hebben, is afzwemmen vaak nog niet het geval. Deze worden ingedeeld in een nieuwe niveau-groep, zodat de kinderen tijdens de particuliere zwemlessen weer verder kunnen met de het zwemtraject.

 

 

Vakantiecursus voor iedereen

Veel ouders vragen zich af of de vakantiecursus ook voor hun kind verstandig is en dat is best een logische vraag.

Eigenlijk kan elk kind met een vakantiecursus meedoen en zo de duur van het zwemtraject verkorten.

Zeker voor kinderen die blijven hangen in een niveau, kan een vakantiecursus wonderen doen. Er is meer tijd en aandacht voor de specifieke problemen en bewegingen worden dagelijks herhaald.

Hierdoor zullen de vaardigheden zich beter ontwikkelen en krijgt het kind steeds meer vertrouwen in zijn eigen kunnen.

 

 

De vakantiecursus-hoppers

Leren zwemmen op een vakantiecursusEen trend die steeds meer zichtbaar wordt zijn de vakantiecursus-hoppers.

Kinderen starten tijdens een vakantie in niveau 1 en zijn aan het einde van de vakantiecursus beland in niveau 2 of niveau 3.

De volgende vakantie start men in dit niveau en, aan het einde van de week, zal het kind weer enkele niveau´s verder zijn. Dit wordt gedaan tot aan het behalen van het zwemdiploma.

Het nadeel hiervan is wel dat er weinig regelmaat in de zwemlessen zit.

Je kind volgt een vakantiecursus en (na deze week) stopt het met zwemlessen. Een aantal maanden later volgt men een nieuwe cursus, tot aan het behalen van het zwemdiploma.

Omdat de regelmaat gemist wordt, kan het zijn dat de geleerde vaardigheden ook weer gedeeltelijk verdwijnen. Constantheid tijdens het zwemtraject is dus erg belangrijk om vooruitgang te blijven boeken.