Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zeemeermin zwemmen

Zeemeermin zwemmen

Zwemmen als een zeemeerminNieuw in zwembadland is het zogenaamde Zeemeermin zwemmen. Bij deze speciale zwemles leren kinderen zwemmen als een echte zeemeermin en alles wat daar bij komt kijken.

Zo wordt er niet alleen aan de techniek gewerkt, maar ook aan de vele mogelijkheden om onder water te kunnen zwemmen.

Hierbij kun je denken aan het zwemmen in verschillende richting, maar ook aan het maken van een koprol of handstand. Uiteindelijk tot je zoveel geleerd heb, dat je misschien wel een echt zeemeermin diploma hebt verdiend.

Een echte zeemeermin wordt je niet zomaar! Allereerst leer je de zeemeerminnenstaart aan te trekken en in het water uit de doen. Hierna ga je de beenbeweging oefenen, zodat je weet hoe je moet zwemmen.

En is deze beweging onder de knie, dan wordt je in het water losgelaten. Je gaat steeds grotere afstanden zwemmen, waarbij je natuurlijk vooral onder water bent.

Natuurlijk kun je ademhalen en van de zweminstructeur leer je hoe je dat het beste kunt doen. Daarna ga je aan de gang met het leren van trucjes, zoals door een hoepel zwemmen, een voorwerp opduiken en draaien van je buik naar de rug. Echt heel leuk dus!

De basis van een zeemeermin

Bij veel Zeemeermin lessen heb je wel een aantal vaardigheden nodig om mee te kunnen doen. Alhoewel niet overal hetzelfde wordt gevraagd, moeten kinderen bij de meeste zwembaden een zwemdiploma B hebben.

En aangezien er veel onder water wordt gezwommen, en er verschillende trucjes worden gedaan, is dit type zwemles niet voor bange kinderen weggelegd.

 

Tip: vraag bij het zwembad in uw buurt welk niveau kinderen moeten hebben voordat ze mee kunnen doen.

Zwemmen als een zeemeermin kan niet overal

Alhoewel de zeemeermin lessen en kinderfeestjes het afgelopen jaar erg populair zijn geworden, biedt niet elk zwembad dit aan. Kijk dus een rond welke zwembaden in uw omgeving dit type zwemles aanbieden en in welke vorm.

Want soms kan er alleen een Zeemeermin kinderfeestje worden geboekt, terwijl andere baden weer alleen een cursus in de vakantie aanbieden. En bij weer andere baden is er wekelijks een speciale zeemeerminnen les, waarbij je gewoon wekelijks kunt instromen.

Zelf een zeemeermin worden

Mochten er geen mogelijkheden in de buurt zijn om een zeemeermin te worden, dan kun je natuurlijk ook zelf gaan oefenen. Op internet zijn vele mogelijkheden om een zeemeerminnen outfit te kopen, waarvoor je tussen de 30 en 100 euro betaald.

Via Zwemshop.com heb je dan ook een geruime keuze aan zeemeermin attributen en kun je dus snel naar het zwembad om je vaardigheden te oefenen. Waar wacht je dus op?

Zeemeerminstaart

Zeemeerminstaart

Via Zwemshop.com kun je dit fantastische artikel snel en veilig bestellen.
Zeemeerminstaart

Zeemeerminstaart

Via Zwemshop.com kun je dit fantastische artikel snel en veilig bestellen.
Zeemeerminstaart

Zeemeerminstaart

Via Zwemshop.com kun je dit fantastische artikel snel en veilig bestellen.