Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemles in het buitenland

Zwemles op vakantieZwemles in het buitenland

Nederland is een echt waterland en het is dan ook van groot belang dat we zwemveilig zijn. Want met al dat water om ons heen is de kans op verdrinking natuurlijk ook erg groot.

Het is dan ook niet voor niets dat Nederlandse zwemonderwijzers goed getraind zijn en ons zwemonderwijs als één van de beste ter wereld bekend staat.

In veel gevallen is er in het buitenland vaak wel de mogelijkheid om te leren zwemmen; maar of dit echt veilig is…

Zwemslagen worden vaak alleen beperkt tot het leren van de borst- en rugcrawl en de survival-elementen komen binnen het zwemtraject al helemaal niet terug.

En dit beperkte zwemonderwijs levert natuurlijk wel gevaar op wanneer u in het buitenland woont en er veel water in de omgeving aanwezig is.

Zwemlessen voor expats

In waterrijke omgevingen is de kans op verdrinking altijd aanwezig. Of dit nu gaat om het lokale zwembad, een plaatselijke meer of om de zee; in de buurt van water zullen u of uw kinderen altijd zwemveilig moeten zijn.

Het Nederlandse Zwem-ABC voldoet in deze behoefte en is dan ook een zeer geschikte keuze voor een hoge zwemveiligheid.

Ook voor Nederlanders die wonen of werkzaam zijn in het buitenland, is het Nederlandse Zwem-ABC een echte aanrader. Want een ongeluk zit in een klein hoekje en jij wilt toch ook dat je kind zwemveilig is? Onze ervaren zweminstructeur kan je hier dan ook zeer goed mee helpen!

 

Met veel water rondom ons huis vonden we dat onze kinderen echt zwemveilig moesten zijn. Onze kinderen zwemlessen laten volgen op onze eigen locatie was dan ook ideaal!”
– Familie Schoonenberg –

De zweminstructeur

Onze specialist in zwemles en (leren) zwemmen werkt al meer dan 20 jaar met het Nederlandse Zwem-ABC. Hij is niet alleen bekend met de reguliere zwemlessen, maar ook met verschillende vakantie- en spoedcursussen. Hiervoor is hij in het bezit van de diploma’s Zwemleider A en B, Aquasportief, Spinning, Effectief Zwem-ABC, reddingsvaardigheden Omgaan met Agressie en klantvriendelijkheid, Vreedzame school, EHBO en BHV. Ook kan er een verklaring omtrent gedrag (VOG) worden getoond. Tevens spreekt onze instructeur de Engelse, en in bepaalde mate de Duitse taal.

Werkwijze zwemlessen in het buitenland

Of je nu zwemles wilt in Duitsland, Brazilië, Turkije, Suriname of China; zwemles in het buitenland vraagt wel om enige aanpassing.

Allereerst neem je contact met ons op via het contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken en te kijken naar mogelijkheden.

Normaal geven we in het buitenland 1 á 2 weken lang ongeveer 2 tot 4 uur zwemles per dag. Zo proberen we de kosten voor u zo laag mogelijk te houden.

Aan het einde van afgesproken periode bespreken we het eindniveau van de kinderen. Wordt er aan de Nederlandse zwemeisen voldaan, dan ontvangen de kinderen een Nederlands zwemdiploma. Is dit nog niet het geval, dan hebben wij ook een speciaal certificaat.

Daarna bespreken we uiteraard de vervolgmogelijkheden, zodat uw kind zo zwemveilig mogelijk blijft.

 

Tip: Mocht je niet direct in de gelegenheid zijn om onze zweminstructeur naar jouw locatie te laten komen, ga dan vooral alvast zelf oefenen met je kind. We helpen je hier graag bij!

Tarieven zwemles

Een privé-zwemles in Nederland kost € 52,50 per 45 minuten (exclusief reiskosten). Omdat de zwemlessen in het buitenland meerdere uren achter elkaar worden gegeven, is het uurtarief uiteraard lager. Het tarief van het zwemtraject op maat is dus afhankelijk van jouw locatie en je wensen. De totale prijs is dus op aanvraag, waarbij we uiteraard de kosten zo laag mogelijk proberen te houden.

Wellicht interessant voor jou

Om meer resultaat bij het (leren) zwemmen te behalen

Of je nu zelf wilt leren zwemmen, zwemproblemen wil aanpakken of de tijdsduur richting het zwemdiploma je kind wil verkorten… het kan allemaal met onze speciale zwemproducten!

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo gaat je kind goed van start met zijn of haar zwemtraject.