Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Small Group Training

Leer uw kind zelf zwemmen

Zwemles in kleine groepjes

Meer aandacht voor jouw kind

Zwemles in kleine groepen, ook wel Small Group Training, is voor veel ouders een uitkomst. Want bij de normale lessen komt je kind meestal in een grote groep terecht, waardoor aandacht vaak tekort schiet.

Hierdoor blijft je kind vaak langer in zijn of haar zwemniveau hangen en zal de motivatie flink verminderen. Met alle negatieve gevolgen van dien…

Een ander bijkomend voordeel is dat je bij een Small Group Training de kosten vaak met andere ouders kunt delen. Hierdoor zullen de kosten voor de zwemles meevallen en krijgt jouw kind toch de persoonlijke aandacht die het misschien nodig heeft.

Ook is het contact tussen zwemonderwijzer en de ouders vaak erg goed bij kleine groepen. Hierdoor zal er een positief zwemtraject voor beide partijen ontstaan, waarbij het kind met veel plezier het zwemtraject zal afleggen.

Handig voor zwemlesproblemen

In een grote groep vallen problemen bij de zwemles minder op. De zweminstructeur heeft immers meerdere kinderen onder zijn of haar hoede en zal de aandacht moeten verdelen.

Door jouw kind zwemles te laten volgen in een kleine groep, vang je dit probleem grotendeels op. Er is dan ook meer persoonlijke aandacht voor de leerling om de problemen op te lossen.

Doordat de instructeur hier voldoende tijd aan kan besteden, zal het zwemtraject een stuk positiever worden. Zo wordt er een basis voor een goede zwemveiligheid en een levenlang zwemmen gelegd!

Niet sneller richting diploma

Helaas denken veel mensen dat hoe kleiner de groepen zijn, hoe eerder het zwemdiploma wordt behaald. Dit is echter een misvatting, aangezien hier geen wetenschappelijk bewijs voor kan worden geleverd.

Een kind heeft tijd nodig om de vaardigheden onder de knie te krijgen en dit gebeurt door veel te oefenen. En dit kun je uitstekend doen door zelf te gaan oefenen met je kind.

Vaak zwemmen kinderen wel iets meer tijdens een Small Group Training, maar het verschil is eigenlijk te verwaarlozen. Want hoe kleiner de groep is, des te meer aandacht zullen de leerlingen gaan vragen.

Wel is het mogelijk dat bange of niet sportieve kinderen eerder hun zwemdiploma halen bij een Small Group Training, dan bij de Particuliere lessen. In grote groepen wordt er minder aandacht aan hun zwemproblemen gegeven, terwijl dit bij een Small Group Training wel goed mogelijk is. Het kind blijft dus minder lang hangen in een niveau-groep en zal eerder richting het afzwemmen gaan.

 

Tip: sneller een zwemdiploma halen doe je vooral door zelf te oefenen met je kind. Zeker voor kinderen die meer moeite hebben tijdens de zwemlessen.

Gaat jouw kind leren zwemmen in een klein groepje?

Waar je kind ook op zwemles gaat, we hopen dat hij of zij er zin in heeft! Om jouw kind te helpen met een goede start, kun je de volgende materialen en trainingen gebruiken.

Naast onze eigen speciale trainingen hebben we een samenwerking met Zwemshop.com.  Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo gaat je kind goed van start met zijn of haar zwemtraject.