Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Small Group Training

Small Group Training

Zwemles in kleine groepenZwemles in kleine groepen, ook wel Small Group Training, is voor veel ouders een uitkomst. Want bij de normale lessen komt uw kind meestal in een grote groep terecht, waardoor aandacht vaak tekort schiet. Hierdoor blijft uw kind vaak langer hangen in zijn of haar zwemniveau en zal de motivatie flink verminderen.

Een ander bijkomend voordeel is dat u bij een Small Group Training de kosten met andere ouders kunt delen. Hierdoor zullen de kosten voor de zwemles meevallen en krijgt uw kind toch de persoonlijke aandacht die het misschien nodig heeft. Maar ook is het contact tussen zwemonderwijzer en de ouders vaak erg goed bij kleine groepen. Hierdoor zal er een positief zwemtraject voor beide partijen ontstaan, waarbij het kind met veel plezier het zwemtraject zal afleggen.

 

 

Handig voor zwemlesproblemen

In een grote groep vallen problemen bij de zwemles minder op. De zweminstructeur heeft immers meerdere kinderen onder zijn of haar hoede en zal de aandacht moeten verdelen. Door uw kind zwemles te laten volgen in een kleine groep, vangt u dit probleem grotendeels op. Er is dan ook meer persoonlijke aandacht voor de leerling om de problemen op te lossen. Doordat de instructeur hier voldoende tijd aan kan besteden, zal het zwemtraject een stuk positiever worden.

 

 

Niet sneller richting diploma

Helaas denken veel mensen dat hoe kleiner de groepen zijn, hoe eerder het zwemdiploma wordt behaald. Dit is echter een misvatting, aangezien hier geen wetenschappelijk bewijs voor kan worden geleverd. Een kind heeft tijd nodig om de vaardigheden onder de knie te krijgen en dit gebeurt door veel te oefenen. Vaak zwemmen kinderen wel iets meer tijdens een Small Group Training, maar het verschil is eigenlijk te verwaarlozen. Want hoe kleiner de groep is, des te meer aandacht zullen de leerlingen gaan vragen.

Wel is het mogelijk dat bange of niet sportieve kinderen eerder hun zwemdiploma halen bij een Small Group Training, dan bij de Particuliere lessen. In grote groepen wordt er minder aandacht aan hun zwemproblemen gegeven, terwijl dit bij een Small Group Training wel goed mogelijk is. Het kind blijft dus minder lang hangen in een niveau-groep en zal eerder richting het afzwemmen gaan.

 

Wist u dat u ook een Small Group Trainingen bij de Zwemles specialist kunt boeken? Kijk voor meer informatie bij het onderdeel Privé zwemlessen.

Naar top