Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Waar op zwemles?

Waar op zwemles

Waar kan jouw kind op zwemles?

Voor zwemlessen is natuurlijk ook zwemwater nodig en in Nederland is dat er genoeg. Maar waar we vroeger nog zwemles kregen in meren en kanalen, zo gebeurt dit nu vooral in warme overdekte zwembaden.

Omdat binnen deze baden de zwemruimte beperkt is, en de vraag naar zwemlessen blijft groeien, zijn er ook andere organisaties die zwemlessen aanbieden. Naast de particuliere zwemlessen in het eigen bad, wordt het zwemwater van de zwembaden ook nog weleens verhuurd aan zwemverenigingen en zwemscholen.

Alhoewel veel zwemlessen meestal plaatsvinden in het plaatselijke zwembad; zo worden er ook zwemlessen aangeboden in zwembaden van hotels, vakantieparken, fitnesscentra’s, revalidatiecentrum’s en ziekenhuizen.

Zwemles op verschillende locaties

U heeft dus de keus waar u de zwemlessen wilt laten plaatsvinden. Om het zwemtraject persoonlijker te maken is het belangrijk om te kijken welke mogelijkheid bij u en uw kind past. Want elke vorm heeft weer andere eigenschappen zoals de manier van lesgeven, het instructieteam, de grootte van de groepen en de zwemaccomodatie. Door zowel de voor- als nadelen per zwemlesaanbieder af te wegen, heeft u al een belangrijke stap richting een positief zwemtraject gemaakt.

Welke zwemlesaanbieders er zijn lichten we graag toe:

Zwembaden

Zwemverenigingen

Zwemscholen

Overige zwemlesaanbieders

 

 

 

Wist u dat u ook privé-zwemlessen bij de Zwemles specialist kunt boeken? Kijk voor meer informatie bij het onderdeel privé zwemlessen.

Klaar voor de zwemles?

Waar je kind ook op zwemles gaat, we hopen dat hij of zij er zin in heeft! Om jouw kind te helpen met een goede start, kun je de volgende materialen en trainingen gebruiken.

Naast onze eigen speciale trainingen, hebben we ook een samenwerking met Zwemshop.com. Hier vind je een geruime keuze aan zwemspullen. Zo gaat je kind goed van start met zijn of haar zwemtraject.