Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Overige aanbieders

Overige aanbieders van zwemles

Overige zwemlesaanbiedersNiet alleen zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen bieden zwemlessen aan, maar er zijn ook kleinere zwemlesaanbieders.

Sommige aanbieders bieden privé-zwemlessen aan, maar ook in kleine groepjes (Small Group Training) zwemles volgen is vaak mogelijk.

Ook andere zwemlesvormen als de vakantiecursus of het Turbo zwemmen staan vaak op het programma, en kunnen in samenspraak tussen ouders en lesgever volledig persoonlijk worden gemaakt.

Deze overige zwemlesaanbieders hebben elk hun eigen specialiteit, maar moeten zich wel houden aan de opgestelde diploma-eisen.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier dan ook vaak een erkend ABC-diploma behalen. Door een flexibele manier van het aanbieden van zwemlessen, wordt het zwemtraject vaak wel een stuk persoonlijker; en daardoor ook veel positiever.

 

 

Persoonlijke zweminstructeurs

Deze zweminstructeurs werken meestal niet voor zwembaden, verenigingen of zwemscholen; maar huren hier wel hun zwemwater.

Persoonlijk zweminstructeurs zijn eigenlijk te vergelijken met personal trainers. Deze nemen zelf hun klanten mee; en dragen een deel van hun omzet af voor de huur van de fitnessruimte en apparatuur.

De persoonlijk zweminstructeur is vrij nieuw en nog weinig in zwembaden te vinden. Misschien zal dit in de toekomst veranderen en zal hierdoor de wachtlijst af nemen.

De Zwemlesspecialist is één van de 1e zwemlesaanbieders in Nederland die op deze manier zwemlessen aanbiedt. Voor meer informatie over onze mogelijkheden voor het volgen van zwemles, kunt u terecht op privé zwemlessen.

 

 

Reddingsbrigade

Ook een aantal (lokale) afdelingen van de reddingsbrigade geven ABC-lessen. Vaak gebeurt dit op dezelfde wijze als bij een zwemvereniging en wordt het zwemwater van het plaatselijke zwembad gehuurd.

De kwaliteit van de lessen is vaak prima en de sfeer is gemoedelijk. Kijk voor meer informatie bij het onderdeel Reddingsbrigade.