Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemmen voor volwassenen

Zwemmen voor volwassenen

Volwassenen die (leren) zwemmenBewegen in het water is goed voor iedereen. Zwemmen is dan ook een uitstekende manier om aan uw conditie te werken, om af te vallen en in het bijzonder geschikt voor mensen met een blessure of lichamelijke beperking.
Daarnaast is Nederland rijk aan water en op zonnige dagen trekt men massaal naar plassen, meren, de zee of naar het (openlucht) zwembad.

Een nadeel van zwemmen is natuurlijk de kans op verdrinking. Want zelfs de meest ervaren zwemmers kunnen (om verschillende redenen) verdrinken en mogen daarom nooit alleen het water in gaan. Er moet altijd op elkaar gelet worden.

Helaas is het wel zo dat wanneer iemand vroeger zijn of haar zwemdiploma’s heeft gehaald; de geleerde vaardigheden kan verliezen. Men weet nog wel hoe de zwemslagen moeten, maar komt nauwelijks meer vooruit in het water. Daarnaast zijn er natuurlijk ook mensen die nooit hebben leren zwemmen en op een bepaald moment toch de stap willen zetten. Het is dan ook van groot belang dat mensen blijven zwemmen of kiezen voor een zwemles voor volwassenen.

 

 

Zwemmen met EerlijkSportAdvies

EerlijkSportAdvies heeft 2 verschillende specialismen ontwikkeld voor iedereen die van zwemmen houdt. Zo is deze website, de Zwemles specialist, in het leven geroepen om aspirant zwemmers te informeren over de zwemles en het (leren) zwemmen. Daarnaast is er voor mensen die al wél kunnen zwemmen het specialisme ‘zwemmen & aquasporten’ ontwikkeld. Want wat doet zwemmen allemaal voor uw gezondheid, hoe behaald u het meeste resultaat met zwemmen en welke sporten kunt u nog meer in het zwembad beoefenen?

Met de ‘Zwem- en aquaspecialist’, leest u dus alles over deze onderwerpen en kunt u ook een levenlang zwemmen blijven zwemmen.

Het onderdeel (leren) zwemmen voor volwassenen bestaat uit:

Voordelen van zwemmen

Voordelen van zwemmen

Door te leren zwemmen gaat er een wereld voor u open! Want u gaat niet alleen meer genieten van de vele mogelijkheden in, op en rondom water; u verbetert ook uw gezondheid in grote mate. Leren zwemmen kent dus vele voordelen!
Waar leren zwemmen?

Waar leren zwemmen?

Leren zwemmen hoeft niet alleen bij het plaatselijke zwembad te gebeuren. U kunt ook zwemles volgen bij de vele zwemverenigingen en particuliere zwemscholen. Er is dus voldoende keuze om op een goede manier te leren zwemmen.
Zwemles voor volwassenen

Zwemles voor volwassenen

Een zwemles voor volwassenen is de meest ideale en veilige manier om te leren zwemmen. Onder begeleiding van een zweminstructeur leert u de zwemslagen aan en komt u steeds dichter bij het behalen van een zwemdiploma.
Zwemslagen verbeteren

Zwemslagen verbeteren

Wanneer u al redelijk kunt zwemmen, kan het zijn dat u een stapje verder wilt gaan. Want misschien wilt u wel de bekende zwemslagen verbeteren of nieuwe varianten aanleren. Zo wordt u steeds zwemvaardiger en zwemveiliger.
Zwemmen voor gevorderden

Zwemmen voor gevorderden

Wanneer u al regelmatig in het zwembad te vinden bent, kunt u waarschijnlijk al goed zwemmen. Maar ook gevorderde zwemmers kunnen zichzelf blijven ontwikkelen in de zwemsport en hun vaardigheden verder perfectioneren.
Tips bij het zwemmen

Tips bij het zwemmen

Bij het (leren) zwemmen kunt u tal van trucjes gebruiken. Zo haalt u meer resultaat en verlaat u met een beter gevoel het zwembad. Welke handige trucjes wij voor u in petto hebben leest u hier.
Genieten na het zwemmen

Genieten na het zwemmen

Na een zwemles voor volwassenen of een pittige zwemtraining hoeft u meestal niet direct naar huis. Want meestal kunt ook nog genieten in het zwembad van het bubbelbad, de stoomcabine of van de zonnebank.
Bijzondere doelgroepen

Bijzondere doelgroepen

In het zwembad zijn genoeg mogelijkheden voor de bijzondere doelgroepen. Want ook mensen met overgewicht, zwangeren, ouderen en mensen met een handicap kunnen aan de slag met zwemmen of de verschillende lessen.
Zelf leren zwemmen

Zelf leren zwemmen

Menig persoon heeft het al gedaan; zelf leren zwemmen... Alhoewel een zwemles wel een aanrader is, zijn er meerdere mogelijkheden om de zwemslagen zelf onder de knie te krijgen. Ga dus zelf aan de slag met leren zwemmen.
Naar top