Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zelf leren zwemmen

Volwassenen leren zelf zwemmen

Zelf leren zwemmen

Ga je zelf oefenen of meedoen met een zwemles?

Nederland is rijk aan water en dat heeft zowel voor- als nadelen; want bewegen in het water is goed voor iedereen en is dan ook een uitstekende manier om aan je gezondheid te werken. Daarnaast is zwemmen gewoon leuk om te doen en zeker op warme dagen een fijne manier om lekker af te koelen.

Maar ondanks deze positieve aspecten aan het zwemmen, schuilt er ook een keerzijde in. Want ondanks dat velen van ons ooit hun zwemdiploma hebben behaald, zo kunnen de zwemvaardigheden in de loop der tijd weer zijn verdwenen.

Men weet nog hoe het zwemmen moet, maar komt nauwelijks meer vooruit in het water. Naast dat dit erg frustrerend kan zijn, wordt ook de kans op verdrinking een stuk groter.

Leren en regelmatig blijven zwemmen zorgt er dan ook voor dat jezelf (weer) uitstekend kunt redden in het water en kunt genieten van de positieve aspecten van de vele natte sporten.

Online cursus Leer zelf zwemmen

Leer zelf zwemmen via de academie

Op zwemles of zelf gaan oefenen?

Sommige mensen hebben nooit leren zwemmen en willen toch een keer deze stap gaan nemen; terwijl andere mensen de basiskennis wél hebben, maar toch hun zwemvaardigheid weer willen vergroten. In beide gevallen zul je jouw zwemvaardigheden moeten opbouwen door veel te oefenen

Heb je nooit leren zwemmen en dan raden wij het volgen van een zwemles altijd aan. Tijdens een zwemles voor volwassen leer je de basisprincipes van het zwemmen en kun je, door veel te oefenen, de zwemslagen steeds beter uitvoeren. Wanneer je aan de eisen voldoet, is het zelfs mogelijk om alsnog een zwemdiploma te halen.

Heb je al ervaring met zwemmen, dan zullen veel wateroefeningen je gemakkelijk afgaan. Voor deze zwemmers is het dus vooral belangrijk om de zwemvaardigheden te blijven onderhouden. Omdat je de geleerde zwemslagen niet bent vergeten, is het heel goed mogelijk om zelf aan de slag te gaan met zwemmen. Net als het opbouwen van de conditie, moet je het zwemmen ook weer leren beheersen.

Tip: Wilt je meer weten over zwemmen, neem dan eens een kijkje op het specialisme ‘zwemmen & aquasporten

 

 

Gouden sterren 

Extra winst met onze supertips

Je download het e-book '20 Zwemlesoefeningen' helemaal gratis!

Een steuntje in de rug bij het leren en blijven zwemmen is altijd prettig. En wij geven je dat steuntje graag! Want door je in te schrijven voor de wekelijkse Supertips van EerlijkSportAdvies wordt je niet alleen geïnspireerd door onze persoonlijke blog, maar krijg je ook handige informatie, tips en nog veel meer. Daarnaast krijg je ook nog eens helemaal gratis het speciale E-book “20 handige zwemlesoefeningen voor kinderen of volwassenen”.

20-zwemles-oefeningen

Schrijf je in voor onze wekelijkse tips 

* Je ontvangt de link naar het e-book direct in je mailbox!

Wellicht interessant voor jou

Om meer resultaat bij het (leren) zwemmen te behalen

Of je nu zelf wilt leren zwemmen, zwemproblemen wil aanpakken of de tijdsduur richting het zwemdiploma je kind wil verkorten… het kan allemaal met onze speciale zwemproducten! Denk hierbij aan ons Kennisplatform, e-books, speciale programma of met andere producten uit de Sportbibliotheek.

E-book “Leren zwemmen voor volwassenen”

Leren zwemmen voor volwassenenAltijd al willen leren zwemmen en wilt u nu starten? Dan is dat een goede beslissing, waar we u graag bij helpen! Want met dit handige E-book kunt u (stapsgewijs) op uw eigen manier aan de slag gaan en leert u de belangrijkste vaardigheden van het Nederlandse Zwem-ABC.

Met duidelijk omschreven oefeningen, heldere afbeeldingen, handige adviezen en natuurlijk veel informatie, zult u steeds zwemveiliger en zwemvaardiger worden. Het E-book is dan ook een must voor volwassenen die (weer) willen leren zwemmen.

 

Leren zwemmen voor volwassenen
172 blz – € 9,95 –

 PDF – formaat –

Bekijk een voorbeeld van dit e-book