Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zelf leren zwemmen

Leren zwemmen voor volwassenen

Volwassenen die (leren) zwemmenNederland is rijk aan water en dat heeft zowel voor- als nadelen; want bewegen in het water is goed voor iedereen en is dan ook  uitstekende manier om aan uw gezondheid te werken. Daarnaast is zwemmen gewoon leuk om te doen en zeker op warme dagen een fijne  manier om lekker af te koelen.

Maar ondanks deze positieve aspecten aan het zwemmen, schuilt er ook een keerzijde in. Want ondanks dat velen van ons ooit hun zwemdiploma hebben behaald, zo kunnen de zwemvaardigheden in de loop der tijd weer zijn verdwenen. Men weet nog hoe het zwemmen moet, maar komt nauwelijks meer vooruit in het water. Naast dat dit erg frustrerend kan zijn, wordt ook de kans op verdrinking een stuk groter.

Leren en regelmatig blijven zwemmen zorgt er dan ook voor dat u zich (weer) uitstekend kunt redden in het water en u kunt genieten van de positieve aspecten van de vele natte sporten.

 

 

Op zwemles of zelf gaan oefenen?

Sommige mensen hebben nooit leren zwemmen en willen toch een keer de stap gaan nemen; terwijl andere mensen de basiskennis wél hebben, maar toch hun zwemvaardigheid weer willen vergroten. In beide gevallen zult u de zwemvaardigheden moeten opbouwen door veel te oefenen.

Heeft u nooit leren zwemmen en dan raden wij het volgen van een zwemles altijd aan. Tijdens een zwemles voor volwassen leert u de basisprincipes van het zwemmen en kunt u, door veel te oefenen, de zwemslagen steeds beter uitvoeren. Wanneer u aan de eisen voldoet, is het zelfs mogelijk om alsnog uw zwemdiploma te halen.

Heeft u al ervaring met zwemmen, dan zullen veel wateroefeningen u gemakkelijk afgaan. Voor deze zwemmers is het dus vooral belangrijk om de zwemvaardigheden te blijven onderhouden. Omdat u de geleerde zwemslagen niet bent vergeten, is het heel goed mogelijk om zelf aan de slag te gaan met zwemmen. Net als het opbouwen van de conditie, moet u het zwemmen ook weer leren beheersen.

Tip: Wilt u meer weten over zwemmen, neem dan eens een kijkje op het specialisme ‘zwemmen & aquasporten

 

 

Gouden sterren 

 

Ga zelf aan de slag

Zwemles voor volwassenen volgenWanneer u bekend bent met zwemmen, maar de vaardigheden bent verleerd, kan een zwemles u helpen om weer zwemvaardiger te worden. Maar het is ook heel goed mogelijk om zelf het zwemmen weer te gaan opbouwen. Hoe u dit het beste kunt doen leest u in ons E-book of door gebruik te maken van onze consulten.

E-book “Leren zwemmen voor volwassenen”

Leren zwemmen voor volwassenenAltijd al willen leren zwemmen en wilt u nu starten? Dan is dat een goede beslissing, waar we u graag bij helpen! Want met dit handige E-book kunt u (stapsgewijs) op uw eigen manier aan de slag gaan en leert u de belangrijkste vaardigheden van het Nederlandse Zwem-ABC.

Met duidelijk omschreven oefeningen, heldere afbeeldingen, handige adviezen en natuurlijk veel informatie, zult u steeds zwemveiliger en zwemvaardiger worden. Het E-book is dan ook een must voor volwassenen die (weer) willen leren zwemmen.

 

Leren zwemmen voor volwassenen
172 blz – € 9,95 –

 PDF – formaat –

Bekijk een voorbeeld van dit e-book

Naar top