Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Bijzondere doelgroepen

Lessen voor bijzondere doelgroepen

Bijzondere doelgroepen die ook kunnen zwemmenZwemmen behoort geschikt te zijn voor iedereen, maar helaas is dit niet altijd het geval. Want veel mensen denken dat ze met hun ziekte, handicap of speciale eigenschap niet naar het zwembad kunnen gaan. En dat is zonde… Want tegenwoordig zijn zwemaccommodaties steeds meer voorbereid op de bijzondere doelgroepen en blijven er steeds meer speciale lessen bij komen.

En waarom ook niet? Want bewegen in het water is juist zeer geschikt voor de bijzondere doelgroepen. Het heilzame effect van water zorgt er namelijk voor dat deze mensen vaak zonder problemen tóch kunnen sporten. Het is misschien even zoeken naar goede mogelijkheden, maar deze zijn binnen een zwemaccommodatie meestal wel aanwezig. Vraag dus bij het zwembad van uw keuze, welke activiteiten voor u van belang kunnen zijn.

 

 

Speciale lessen in het zwembad

Omdat wij vinden dat er goede informatie beschikbaar moet zijn, lichten we de volgende bijzondere doelgroepen graag toe:

 

Zwangeren
Zwangere vrouwen kunnen vaak nog prima sporten, maar moeten hier alleen wel bij opletten. Zwemmen of aquasporten zijn dan ook uitermate geschikt voor deze doelgroep; maar vaak is zwangerschapszwemmen een nog betere keuze.

Bent u zwanger? Ontdek dan alles over de les zwangerschapszwemmen. Gaat u liever zelf zwemmen, dan leest u alles over zwemmen voor zwangeren op het specialisme zwemmen & aquasporten.

 

Senioren
Naarmate iemand ouder wordt begint het lichaam ook minder te functioneren. Spieren en gewrichten worden stijver, waardoor dagelijkse bewegingen steeds moeilijker worden. Maar door te gaan sporten kan men dit proces vertragen en zal de inactieve oudere veranderen naar een actieve 50+er.

Dat zwemmen voor deze doelgroep zeer geschikt is, leest u bij zwemmen voor senioren. Op het specialisme zwemmen & aquasporten wordt deze doelgroep verder uitgebreid besproken bij het onderdeel 50+ trainingen in het zwembad.

 

Zwemmen met een handicap
Mensen met een handicap kunnen vaak veel problemen ervaren tijdens het sporten op het droge. Zo kunnen bewegingen vaak niet volledig worden gemaakt, bestaat er de kans op vallen of is de sportaccommodatie niet aangepast voor sporters met een handicap. Gelukkig zijn er wel voldoende mogelijk om toch aan de gezondheid te blijven werken. Want kent u bijvoorbeeld de Halliwick methode al? Deze les is speciaal ontwikkeld voor mensen met een handicap.

Welke mogelijkheden er zijn om te zwemmen met een handicap, leest u hier.

 

Overgewicht en afvallen
Steeds meer mensen lijden aan overgewicht en doen daarmee hun gezondheid te kort. Naast dat gezond eten voor deze mensen erg belangrijk is, is het verminderen van de vetmassa een net zo belangrijk doel. Door veel te bewegen en door geregeld te gaan sporten, bent u de (vaak jarenlang) opgebouwde calorieën aan het verbranden en zult u vrij snel gaan afvallen.

Wilt u wat aan uw overgewicht gaan doen? Lees hier meer over afvallen en zwemmen met overgewicht. Ook op de website van de Zwem- & aquaspecialist (het specialisme zwemmen & aquasporten) leest u nog veel meer over zwemmen en afvallenaquasporten en afvallenafvallen voor 50plussers en de speciale online cursus aquaslank.

 

Zwemles voor (allochtone) vrouwen
Een groot aantal vrouwen voelt zich ongemakkelijk in de aanwezigheid van mannen. Zeker wanneer deze vrouwen in zwemkleding gaan deelnemen aan een groepsles of een zwemles voor volwassenen. Om deze vrouwen toch de mogelijkheid te bieden om te leren zwemmen, is het vrouwen zwemmen opgericht.

Kijk snel voor meer informatie bij het onderdeel (allochtone) vrouwen zwemmen.

 

 Wist u dat elk type zwemmer zichzelf kan ontwikkelen in het zwemmen? 
Wij helpen u graag met onze e-books en de verschillende lidmaatschappen van de Sportbibliotheek.

Naar top