Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen

ZwangerschapszwemmenZwemmen is geschikt voor iedereen en vooral voor bijzondere doelgroepen. Zo kunnen zwangere vrouwen kunnen vaak nog prima sporten, maar moeten hier alleen wel bij opletten. Zo mogen de bewegingsuitslagen niet te groot zijn en moeten vooral de schouder-, buik-, rug- en heupspieren voorzichtig worden getraind. Zwemmen of aquasporten zijn hier dan ook uitermate geschikt voor; maar vaak is zwangerschapszwemmen een nog betere keuze.

 

 

De les zwangerschapszwemmen

Tijdens het zwangerschapszwemmen gaat u in een groep van gelijkgestemden aan de slag met het verbeteren van uw gezondheid. U traint uw spieren, zodat u minder last zult hebben van rugpijn en onderhoudt tegelijkertijd uw conditie en een rechte lichaamshouding. Naast deze inspanning bestaat het zwangerschapszwemmen ook voor een groot deel uit ontspanning. U leert te letten op uw ademhaling, zodat u steeds beter het verschil zult opmerken tussen spanning en ontspanning.   

Een les zwangerschapszwemmen duurt ongeveer 45 minuten en kost gemiddeld € 6,50. In een groep van maximaal 12 vrouwen, gaat u in warm water werken aan uw gezondheid; met als doel een fitte zwangere te worden of te blijven.

 

 

Zwangerschapszwemmen ook voor mannen

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring en dit wilt u natuurlijk graag delen met uw partner. Samen gaan zwangerschapszwemmen is misschien een leuk idee; maar helaas is dit structureel niet mogelijk. Wel bieden veel zwembaden de mogelijkheid om de partner een keer mee te nemen. Uw man is dan welkom om u te assisteren bij de bewegingen in het water en doet eigenlijk gewoon met de les mee. Gevolg is wel dat er een zeer unieke sfeer ontstaat, waarbij gelijkgestemde mannen en vrouwen hun ervaringen kunnen delen.

 

 

Opgeven voor zwangerschapszwemmen

Deze aquales wordt helaas niet bij elke zwemaccomodatie aangeboden, waardoor u misschien even moet zoeken naar een geschikte aanbieder. Heeft een goede zwemaccomodatie gevonden, dan kunt u zich opgeven aan de receptie of via internet. U hoort dan vanzelf wanneer u kunt starten en de eventuele details.

 

Tip: Gaat u liever zelf zwemmen, dan leest u alles over zwemmen voor zwangeren op het specialisme zwemmen & aquasporten.

Naar top