Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemlessen voor (allochtone) vrouwen

Zwemlessen voor (allochtone) vrouwen

Zwemmen alleen voor vrouwenLeren zwemmen zou iedereen moeten kunnen doen, maar niet iedereen kan of wil met het normale leszwemmen meedoen. Zo zijn er een groot aantal vrouwen welke wel met de zwemlessen mee willen doen, maar die zich ongemakkelijk in de aanwezigheid van mannen voelen. Zeker wanneer deze ze in zwemkleding gaan deelnemen aan een groepsles of een zwemles voor volwassenen. Om deze vrouwen toch de mogelijkheid te bieden om te gaan (of leren) zwemmen, wordt in steeds meer gemeenten speciale zwemlessen voor vrouwen opgericht.

 

 

De les (allochtone) vrouwen zwemmen

Tijdens deze activiteit kunt u meedoen met een zwemles en soms ook banen zwemmen. U leert dus zwemmen in een groep van gelijkgestemde vrouwen of bent zelfstandig bezig uw gezondheid te verbeteren. Gedurende de les zult u dan ook geen mannen of kinderen tegenkomen. Zo kunt u op uw gemak, en zonder schaamte, toch gaan bewegen in het water.

Heeft u interesse in het vrouwen zwemmen? Vraag dan bij uw zwembad naar keuze of een aparte les voor vrouwen mogelijk is. Anno 2015 bieden al meer dan 100 zwemaccomodaties in Nederland een bepaalde vorm van vrouwen zwemmen aan. Daarnaast staan deze accommodaties vaak ook open voor initiatieven van stichtingen of particuliere instanties.

 

 Wist u dat elk type zwemmer zichzelf kan ontwikkelen in het zwemmen? 
Wij helpen u graag met onze e-books en de verschillende lidmaatschappen van de Sportbibliotheek.

Naar top