Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemlessen voor (allochtone) vrouwen

Zwemlessen voor (allochtone) vrouwen

Zwemmen alleen voor vrouwenLeren zwemmen zou iedereen moeten kunnen doen, maar niet iedereen kan of wil met het normale leszwemmen meedoen.

Zo zijn er een groot aantal vrouwen welke wel met de zwemlessen mee willen doen, maar die zich ongemakkelijk in de aanwezigheid van mannen voelen.

Zeker wanneer deze ze in zwemkleding gaan deelnemen aan een groepsles of een zwemles voor volwassenen.

Om deze vrouwen toch de mogelijkheid te bieden om te gaan (of leren) zwemmen, worden er in steeds meer gemeenten speciale zwemlessen voor vrouwen opgericht.

 

 

De les (allochtone) vrouwen zwemmen

Tijdens deze activiteit kun je meedoen met een zwemles en soms ook met banen zwemmen. Je leert dus zwemmen in een groep van gelijkgestemde vrouwen of bent zelfstandig bezig je gezondheid te verbeteren.

Gedurende de les zul je dan ook geen mannen of kinderen tegenkomen. Zo kun je op je gemak, en zonder schaamte, toch gaan bewegen in het water.

Heb je interesse in het vrouwen zwemmen? Vraag dan bij jouw zwembad naar keuze of er een aparte les voor vrouwen mogelijk is.

Anno 2015 bieden al meer dan 100 zwemaccommodaties in Nederland een bepaalde vorm van vrouwen zwemmen aan. Daarnaast staan deze accommodaties vaak ook open voor initiatieven van stichtingen of particuliere instanties.