Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemmen met overgewicht

Zwemmen met overgewicht

Zwemmen en afvallenZwemmen is geschikt voor iedereen en met name voor mensen die graag zouden willen afvallen. Want steeds meer mensen lijden aan overgewicht en doen daarmee hun gezondheid te kort. Naast dat gezond eten voor deze mensen erg belangrijk is, is het verminderen van de vetmassa een net zo belangrijk doel.

Door veel te bewegen, en door geregeld te gaan sporten, bent u de (vaak jarenlang) opgebouwde calorieën aan het verbranden en zult u vrij snel gaan afvallen. Maar u zult hiervoor wel actief moeten bewegen en dat is niet voor iedereen weggelegd. Zo zijn er vele valkuilen die kunnen optreden, zodat het afvallen steeds meer achterwege blijft. Daarnaast zijn er ook psychologische factoren die ervoor kunnen zorgen dat u toch weer naar het verkeerde eten grijpt of u doet besluiten te stoppen met afvallen.

 

 

Afvallen en zwemmen

Wanneer mensen met overgewicht gaan bewegen, heeft het lichaam hier vaak veel onder te lijden. Spieren, banden en gewrichten worden te zwaar belast en kunnen gaan protesteren. Voor het neerkomen op de harde ondergrond geeft een extra belasting aan de beenspieren en de knie- en enkelgewrichten. Deze te zware belastingen worden doorgegeven aan het bovenlichaam, waardoor ook heup-, rug- en schouderklachten kunnen ontstaan.

Bij zwemmen of andere aquasporten heeft u deze problemen niet. Door de opwaartse kracht van het water worden de gewrichten gespaard en zullen ‘klappen’ veel minder snel voorkomen. De masserende werking van het warme water zorgt er ook nog eens voor dat uw spieren, gewrichten en banden extra doorbloed worden. Hierdoor heeft u minder last van blessures, spierstijfheid of blessures en kunt u blijven bewegen. Hoe vaker u gaat bewegen hoe meer u zult afvallen; door te bewegen in het water kunt u dit langer volhouden en zult u minder last krijgen van uw overgewicht.

 

 

Meer informatie over afvallen in het zwembad

Wilt u meer informatie over overgewicht en afvallen, kijk dan snel op de website van EerlijkSportAdvies. Wilt u het afvallen combineren met zwemmen, bent u bij ons aan het juiste adres. Want ook op de website van de Zwem- & aquaspecialist (het specialisme zwemmen & aquasporten) leest u nog veel meer over zwemmen en afvallenaquasporten en afvallenafvallen voor 50plussers en de speciale online cursus aquaslank.

Wellicht interessant voor jou

Om meer resultaat bij het (leren) zwemmen te behalen

Of je nu zelf wilt leren zwemmen, zwemproblemen wil aanpakken of de tijdsduur richting het zwemdiploma je kind wil verkorten… het kan allemaal met onze speciale zwemproducten! Denk hierbij aan ons Kennisplatform, e-books, speciale programma of met andere producten uit de Sportbibliotheek.

Naar top