Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemmen voor senioren

Zwemmen voor senioren en 50plussers

Zwemmen voor senioren en 50plussersZwemmen is geschikt voor iedereen; En dit is zeker het geval voor senioren. Naarmate iemand ouder wordt begint het lichaam ook minder te functioneren.

Zo worden de spieren en gewrichten stijver, waardoor dagelijkse handelingen steeds moeilijker worden. Maar ook het evenwichtsorgaan gaat achteruit, waardoor je misschien meer moeite hebt met lopen en waarschijnlijk ook niet meer durft te sporten.

Door het ouder worden, en het bijkomende verlies van vaardigheden, kan de 50+-er onzeker worden over het eigen kunnen.

Dit verlies zal men ook in het dagelijkse leven ondervinden waardoor de senior een steeds negatiever zelfbeeld kan krijgen, en in extreme gevallen zelfs geïsoleerd kan raken van de buitenwereld.

 

 


Senioren moeten blijven bewegen

Senioren moeten blijven bewegenDoor te gaan bewegen kunnen bovenstaande veranderingen verminderd worden, waardoor de minder onbeweeglijke senior, een actieve 50+er wordt.

Bewegen in het water is dan ook bij uitstek geschikt om de gezondheid van de 50+er te bevorderen. Er is nauwelijks kans op vallen of op blessures. Botontkalking zal daarnaast minder snel optreden en het evenwicht wordt door het golvende water steeds beter.

De veranderingen in het lichaam naarmate men ouder wordt, zijn dus grotendeels tegen te gaan door te blijven bewegen. Voor 50+ers zijn dan ook verschillende lessen ontwikkeld, zodat ook u op uw eigen niveau kunt gaan sporten.

Zo kunnen actieve senioren gewoon gaan zwemmen of meedoen met 1 van de verschillende aquasporten; minder actieve of bewegelijke mensen zijn beter af met een groepsles Meer Bewegen Voor Ouderen of Fitness fifty +.

Blijf dus een levenlang bewegen in het water en kies een sport die het beste bij je past. Hoe en waar je dit het beste kunt doen, lees je op het specialisme zwemmen en aquasporten bij het onderdeel 50+ trainingen in het zwembad.