Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemslagen verbeteren

Volwassenen leren zelf zwemmen

Zwemslagen verbeteren

Er zijn vele redenen waarom je jouw zwemslagen wilt gaan verbeteren. Want misschien heb je altijd al van zwemmen gehouden, doe j regelmatig mee met een zwemtraining of ben je geïnspireerd geraakt door de professionele wedstrijdzwemmers die geregeld prijzen scoren.

Het is dan ook niet zo raar dat de zwemsport jaarlijks door vele mensen op recreatief of op wedstrijdniveau wordt beoefend.

Je zwemslagen verbeteren kun je op verschillende manier doen. Want sommige mensen vinden het heerlijk om in groepsverband te gaan zwemmen en mee te doen met een les Trimfit of Conditiezwemmen.

Maar het is ook heel goed mogelijk om zelf je zwemslagen te gaan verbeteren. Want met de juiste informatie, een goede motivatie en met geduld kun je jezelf prima ontwikkelen tot een (ver) gevorderde zwemmer.

NEEM DE TIJD

Bij het verbeteren van je zwemslagen is het allereerst belangrijk om de juiste focus te krijgen. Want door het bekijken van filmpjes over zwemmen, het lezen van teksten of boeken en het observeren van andere (gevorderde) zwemmers, raak je steeds meer gemotiveerd.

Door je hier wat meer in te verdiepen, kun je ook steeds gerichter nadenken over welke doelen je wilt gaan bereiken. Want welke zwemslagen wil je eigenlijk gaan aanleren of verbeteren? Of wil je misschien je zwemtijden sneller maken? 

Het bereiken van de gewenste doelen kan best wat tijd kosten; want stuwing/watergevoel bij een bepaalde zwemslag moet nu eenmaal opgebouwd worden.

Maar wanneer het uiteindelijk is gelukt, zal de voldoening groot zijn. En vergeet daarbij natuurlijk niet dat je al die tijd ook aan je gezondheid hebt gewerkt!

Heb dus geduld, wees positief en blijf het vooral proberen wanneer het even niet gaat zoals je graag zou willen.

Wellicht interessant voor jou

Om meer resultaat bij het (leren) zwemmen te behalen

Of je nu zelf wilt leren zwemmen, zwemproblemen wil aanpakken of de tijdsduur richting het zwemdiploma je kind wil verkorten… het kan allemaal met onze speciale zwemproducten! Denk hierbij aan ons Kennisplatform, e-books, speciale programma of met andere producten uit de Sportbibliotheek.