Alles over zwemles, leren zwemmen & zwemveiligheid

Zwemslagen verbeteren

ZWEMSLAGEN VERBETEREN

Verbeter uw zwemtechniek en zwemslagenEr zijn vele redenen waarom u uw zwemslagen wilt gaan verbeteren. Want misschien heeft u altijd al van zwemmen gehouden, doet u regelmatig mee met een zwemtraining of bent u geïnspireerd geraakt door de professionele wedstrijdzwemmers die geregeld prijzen scoren. Het is dan ook niet zo raar dat de zwemsport jaarlijks door vele mensen op recreatief of op wedstrijdniveau wordt beoefend.

Uw zwemslagen verbeteren kunt u op verschillende manier doen. Want sommige mensen vinden het heerlijk om in groepsverband te gaan zwemmen en mee te doen met een les Trimfit of Conditiezwemmen.
Maar het is ook heel goed mogelijk om zelf uw zwemslagen te gaan verbeteren. Want met de juiste informatie, een goede motivatie en met geduld kunt u uzelf prima ontwikkelen tot een (ver) gevorderde zwemmer.

 

 

NEEM DE TIJD

Bij het verbeteren van uw zwemslagen is het allereerst belangrijk om de juiste focus te krijgen. Want door het bekijken van filmpjes over zwemmen, het lezen van teksten of boeken en het observeren van andere (gevorderde) zwemmers, raakt u steeds meer gemotiveerd.
Door u hier wat meer in te verdiepen, kunt u ook steeds gerichter nadenken over welke doelen u wilt gaan bereiken. Want welke zwemslagen wilt u eigenlijk gaan aanleren of verbeteren? Wilt u misschien uw zwemtijden sneller maken of wilt u deze doelstelling graag combineren met een andere?

Het bereiken van de gewenste doelen kan best wat tijd kosten; want stuwing/watergevoel bij een bepaalde zwemslag moet nu eenmaal opgebouwd worden. Maar wanneer het uiteindelijk is gelukt, zal de voldoening groot zijn. En vergeet daarbij natuurlijk niet dat u al die tijd ook aan uw gezondheid heeft gewerkt!

Heb dus geduld, wees positief en blijf het vooral proberen wanneer het even niet gaat zoals u graag wilt.

GA ZELF AAN SLAG MET ONZE ZWEMPRODUCTEN

Of u nu uw zwemslagen wilt verbeteren of deze gaat perfectioneren, het kan door regelmatig te gaan zwemmen. Dat u daarbij ook gaat afvallen, een betere conditie krijgt, meer spiermassa opbouwt en stress gaat verminderen, is natuurlijk mooi meegenomen!
Met onze speciale zwemproducten, combineert u niet alleen deze doelstellingen, maar haalt u hier ook nog eens extra resultaat bij. Ga dus met onze zwemschema’s, e-books of met de Sportbibliotheek aan de slag en behaal meer resultaat dan ooit tevoren!

Wellicht interessant voor jou

Om meer resultaat bij het (leren) zwemmen te behalen

Of je nu zelf wilt leren zwemmen, zwemproblemen wil aanpakken of de tijdsduur richting het zwemdiploma je kind wil verkorten… het kan allemaal met onze speciale zwemproducten! Denk hierbij aan ons Kennisplatform, e-books, speciale programma of met andere producten uit de Sportbibliotheek.

Naar top